Jak na hledání práce

Jak na hledání práce

Nedávno naše sesterská společnost - GoodCall - realizovala průzkum na trhu práce. Z toho vyplynulo, že 55 % respondentů muselo vlivem pandemie covid–19 změnit práci. Dále 37 % lidí, kteří ještě práci nezměnili, o změně přemýšlí. Pokud se hledání práce týká i vás, v dnešním článku se dozvíte, kde a jak začít! 


JAK ZAČÍT S HLEDÁNÍM PRÁCE

Hledání práce může být poměrně zdlouhavý a náročný proces, protože je klíčové naleznout shodu mezi požadavky a přání uchazeče a nabídkou společnosti resp. budoucího zaměstnavatele. Nejprve vám doporučujeme si zjistit více informací o tom, jaká je teď situace na trhu práce a jak se na hledání práce připravit. 


Životopis 

Naprostou nezbytností při hledání práce je životopis. Podívejte se na naše doporučení, jak napsat životopis, aby náboráře skutečně zaujal a vy jste neskončili v hromádce dalších odmítnutých kandidátů. 


Motivační dopis

I když mnozí považují při hledání práce motivační dopis jako přežitek, není tomu tak. Motivační dopis pomůže náborářům v tom, aby si udělali trochu lepší obrázek o vás, jako o potenciálním zaměstnanci a kolegovi. Díky motivačnímu dopisu máte možnost lépe nastínit, proč se na danou pozici hlásíte, kam kariérně směřujete a co můžete společnosti díky vašemu působení na této pozici nabídnout.


LinkedIn profil

Ten je dnes již také nutností, jak vystoupit z řady a být nejen pro náboráře, ale také pro ostatní kolegy ve vašem oboru podstatně více viditelní. Pokud si LinkedIn pro hledání práce teprve zakládáte, naučte se od nás, jak vyplnit LinkedIn profil a jak tuto sociální síť efektivně využívat.

TIP! Jakmile budete na hledání práce nachystaní, inspirujte se našimi tipy na to, jak se vůbec připravit na pohovor.



KDE ZAČÍT S HLEDÁNÍM PRÁCE

Pracovní portály 

V posledních letech se objevil na jedné straně velký nedostatek kvalifikovaných pracovníků a na druhé straně se roztrhl pytel s novými pracovními portály. Mezi nováčky v tomto oboru je portál jobs.datacruit.com. Najdete tu přes 3 tisíce otevřených pozic v 19 oborech u předních společností jako je Rohlík, Fortuna, Möbelix, Saint Gobain, CreativeDock a mnoha dalších. 

Jobs.datacruit je možná nováčkem v oblasti nabídky práce, ne ale v oblasti lidských zdrojů. Datacruit je totiž poskytovatelem výkonného softwaru pro personalisty zvaným Datacruit ATS. Nabídky práce klientů Datacruitu proto naleznete právě na tomto jejich pracovním portálu.

TIP! Poměrně výjimečným portálem s nabídkami práce je Binary-jobs.com, který pomáhá najít lepší práci vývojářům.  Tato platforma propojuje společnosti s vývojáři a programátory, a to nejjednodušší možnou cestou - napřímo, bez telefonátů od recruiterů.


Personální a pracovně poradenské agentury 

Jestliže si s hledáním práce nevíte rady a tápete, svěřte se do rukou profesionálů. Personální a pracovně poradenské agentury si od vás vyžádají potřebné informace o vašich zkušenostech, znalostech, vzdělání, dovednostech a pokusí se vám najít práci přímo na míru. Naše sesterská společnost GoodCall je na trhu již přes 8 let a díky svým dlouholetým zkušenostem vás profesionálně provede celým procesem od úpravy životopisu, přes jednotlivá kola výběrových řízení až po finální pracovní nabídku. Najdete nás v Praze na Václavském náměstí, v Českých Budějovicích, Hradci Králové, Brně, Liberci, Ostravě a Zlíně.  Vybírat si můžete z nabídky práce i v mobilní aplikaci


LinkedIn 

V případě, že dosud této sociální síti neholdujete a nejste si jisti, jak ji vůbec pojmout, podívejte se na webinář zdarma naší sesterské společnosti Recruitment Academy o tom, jak se zviditelnit na LinkedIn. Dozvíte se, jak si při hledání práce vyplnit váš LinkedIn profil, jaké příspěvky publikovat, aby měly vysoké dosahy a také jak získávat nová propojení. Zjistíte, jak svůj profil na LinkedIn zviditelnit tak, aby vás náboráři snadněji našli. Jako bonus vás naučíme, jak se správně na LinkedIn prezentovat a podpořit tak osobní branding a marketing.


Facebook / Meta skupiny a další

Poměrně zajímavou nabídku volných pozic můžete při hledání práce najít v určitých skupinách na Facebooku resp. Meta sociální síti. Novou práci si také můžete najít přes známé, dále přímým kontaktováním společnosti, ve které chcete pracovat a mnoha dalšími způsoby.

Jestliže máte jakékoliv pochybnosti o sobě a svých možnostech, nebojte se obrátit se na nás a domluvíme si zdarma individuální konzultaci nebo můžete podstoupit psychodiagnostické testování, prostřednictvím kterého společně odhalíme vaše silné a rozvojové stránky a konečně si porozumíte v dalším profesním směřování.


Máte dotaz?

Zavolejte nám na +420 607 906 596

Napište nám na info@genixa.cz