Jak zůstat motivovaný během hledání práce

Jak zůstat motivovaný během hledání práce

Nezáleží na tom, jestli jste čerstvý absolvent hledající své první zaměstnání, nebo zkušený profesionál, který chce změnit kariérní směr. Hledání práce je procesem, který nám občas  přinese stresující momenty. V tomto článku se podíváme na to, jak tyto momenty zvládat a zůstat motivovaný.


Stanovte si reálné cíle

Mnoho stresu při hledání práce může vzniknout z přílišných očekávání a nesplnitelných cílů. Neočekávejte, že půjde hledání práce rychle, raději si dejte čas, abyste našli tu správnou pozici. Stanovte si cíle, které jsou reálné a dosažitelné. Rozdělte proces hledání práce do menších kroků, jako je vytvoření životopisu, zasílání žádostí na pracovní pozice a přípravu na pohovory. Tímto způsobem budete moci pozorovat svůj pokrok a cítit se méně ztracení.


Zdravý životní styl

Zdravý životní styl má významný vliv na psychickou pohodu. Pravidelný pohyb, zdravá strava a dostatek spánku vám pomohou zvládat stres a zůstat motivovaní. Nenechte si ničím ovlivnit váš navyklý denní režim. Zdravé tělo má pozitivní vliv na naší mentální pohodu.


Udržujte pozitivní myšlení

Neustávající zamítnutí nebo žádné odezvy na CV mohou způsobit pocit beznaděje. Proto je klíčové se zaměřit na pozitivní aspekty a věřit, že vhodná příležitost přijde. Myslete na svoje dosavadní úspěchy a dovednosti, které vám mohou pomoci získat práci, kterou si přejete. 


 Hledejte podporu

Celý proces nemusíte podstupovat sami. Mluvte o tom se svou rodinou a přáteli, kteří vás mohou povzbudit, nebo kontaktujte kariérního poradce nebo terapeuta, kteří vám mohou nabídnout cenné rady a podporu. 

Nezapomeňte, že spolu s vámi hledají práci další lidé a že mohou mít podobné pocity. Hledání práce je cesta a může trvat nějaký čas, ale nakonec můžete najít práci, která vám bude vyhovovat a přinášet radost. Buďte trpěliví a věřte v sebe.



Autor: Petra Brabencová

Máte dotaz?

Zavolejte nám na +420 607 906 596

Napište nám na info@genixa.cz