Jak na pohovory v angličtině

Jak na pohovory v angličtině
Našli jste si zajímavou pracovní nabídku, ale součástí výběrového řízení je pohovor v anglickém jazyce. Co teď? V následujícím článku vám dáme pár tipů, jak zvládnout pohovory v angličtině.  

Pohovory v angličtině…co můžete čekat?
 
Nedílnou součástí ve výběrových řízeních na pozice do mezinárodních firem bývají pohovory v angličtině. Někdy je tak vedena celá schůzka, někdy pouze část. Struktura je však stejná jako u klasických pohovorů. Nejdůležitějším krokem je příprava na pohovor. Zjistěte si informace o dané firmě i pozici, a co vás na ni zaujalo. Zároveň mějte připravené odpovědi na otázky týkající se odchodů z firem. Cílem je zjistit a ověřit vaše očekávání, požadavky, zkušenosti a dovednosti. Pohovory v angličtině navíc ověří i vaši úroveň znalosti jazyka, plynulost a schopnost se vyjadřovat v cizím jazyce. 
 
TIP! Doporučujeme se také podívat na náš webinář - Pohovory v kostce.
 
Jak se můžete připravit?
 
Základním krokem je mít správně sestavený životopis, který osloví danou firmu. Na následný pohovor v angličtině si ho můžete vzít s sebou. Na schůzce z něj určitě budete vycházet a bavit se detailněji o dosažených zkušenostech. Mějte ho sestavený v angličtině. Zároveň si předem můžete rozmyslet, co jste ke zkušenostem schopni říct. Pro přípravu si klidně udělejte poznámky a dohledejte vhodná slovíčka či slovní spojení. Doporučujeme si pohovory v angličtině doma vyzkoušet nanečisto s někým blízkým, který vám zahraje druhou stranu.
 
TIP! Ke správně napsanému životopisu přiložte motivační dopis. Tipy a triky, jak na něj, najdete v našem videu. Potřebujete pomoct s průvodním dopisem? Přečtěte si o něm v našem článku.
 
Jaké fráze očekávat?
 
Pohovory v angličtině mají podobnou strukturu jako v češtině. Působte sebevědomě, ale buďte zdvořilí. Na začátku pohovoru se můžete setkat s jednoduchými typy otázek, např. How are you? nebo Did you have any trouble finding us?. Poté můžete očekávat náročnější otázky na vás a vaše vlastnosti, kam patří věty:

Can you tell me something about yourself?
What are your strengths?
Do you handle conflict well?
What are your weaknesses?

Další otázky se mohou týkat společnosti:

Why would you like to work for us?
What do you know about our organization?

Některé otázky mohou být namířeny na vaše platové očekávání, zkušenosti nebo důvody odchodů ze zaměstnání:

What kind of salary do you expect?
What were your responsibilities?
Why did you leave your last job?

Při svých odpovědích používejte raději jednoduché časy nebo slovní spojení, kterými jste si jistí. Zabráníte tím situaci, že byste se ve svém projevu ztratili a nadělali zbytečné gramatické chyby.
 
TIP! Čeká vás pohovor v angličtině online? Koukněte se na článek, jak uspět na online pohovoru.
 
Pohovory v angličtině se nijak významně neliší od pohovorů v češtině. Buďte připraveni a ničeho se nebojte!  Přejeme všem úspěšné anglické pohovory.
Autor: Dominika Urbanová

Máte dotaz?

Zavolejte nám na +420 736 466 821 

Napište nám na info@genixa.cz