Jak skloubit rodinu a práci

Jak skloubit rodinu a práci

Skloubit péči o dítě a pracovní úvazek není vždy úplně snadné. Návrat na pracovní trh ztěžuje nejen absence v pracovním prostředí, částečné odpoutání od dětí, ale také například nedostatek institucionálních zařízení. Nedostupnost pečujících zařízení může přispět k setrvání žen v domácnosti. Tyto a další důvody značně ovlivňují znovuzařazení matek na trh práce. 

Na co se tedy zaměřit při slaďování rodinného a pracovního života? Přečtěte si pár tipů, které by vám s tím mohly pomoci. 

Pomoc blízkých

Pro snazší skloubení práce a péče o dítě se můžete obrátit na svoji rodinu či přátele. Určitě vám pomohou s hlídáním a vy se tak budete moci lépe soustředit na své pracovní povinnosti. Pokud však takovou možnost nemáte, zvažte instituce věnující se péči o děti, sjednání chůvy, která bude pomáhat s péčí o vaše dítě nebo se inspirujte od svých kolegů, kteří řeší podobnou situaci. 

Flexibilní úvazek

Najděte ten správný úvazek. Pro zkoordinování obou sfér je také potřeba najít práci, která vám umožní obě oblasti dobře skloubit. Pokud zaměstnavatel, o kterého jevíte zájem, v tuto chvíli nenabízí na svých kariérních stránkách či jiných webech částečný úvazek, požádejte o něj. Velká část zaměstnavatelů by zaměstnanci vyhověla, pokud by potřeboval svůj úvazek upravit kvůli péči o malé dítě nebo kvůli jiným rodinným důvodům. Například v GoodCall pracuje formou zkráceného úvazku 46 % zaměstnanců.


TIP! Pokud nevíte jak najít ten správný úvazek, mrkněte na náš webinář o hledání práce nebo si přečtěte článek s tipy pro hledání práce v roce 2023


Práce z domova

Pokud je to možné, zvažte práci z domova, abyste mohli být s dítětem a současně vykonávat svou práci. Nezapomeňte ale občas zařadit i návštěvu kanceláře, protože i sociální kontakt vás nabije energií a vy tak budete nejen pozitivně naladění, ale také si na chvíli odpočinete. 

Trh práce

S novým rokem přichází i změny na trhu práce. Jednou z plánovaných změn je novela zákoníku práce, která se bude týkat pečujících osob o dítě do 9 let, těhotných zaměstnankyň a osob pečujících o osobu druhého až čtvrtého stupně invalidity. Pokud některý z uvedených zaměstnanců požádá o práci z domova, bude jim zaměstnavatel muset vyhovět a pokud nevyhoví, bude své rozhodnutí povinen odůvodnit. Zároveň bude zaměstnavatel nést náklady za práci na home office.

Time Management

Pokud to vaše pozice umožňuje, plánujte si svůj čas s předstihem, abyste mohli efektivně kombinovat práci a péči o dítě. Oddělte pracovní povinnosti a rodinu. Pokud se věnujete práci na úkor rodiny, nemusí to dopadnout dobře, naopak to může mít často za následek konflikt s některým z vašich blízkých. 


Je důležité si uvědomit, že každá situace je jedinečná a že některé z těchto tipů mohou fungovat lépe pro vás než jiné. Důležité je najít řešení, které vám bude fungovat a umožní vám efektivně kombinovat práci i péči o dítě.

TIP! Nezapomeňte odebírat náš newsletter, kde vás pravidelně informujeme o nových článcích a webinářích.



Autor: Tereza Havlovicová

Máte dotaz?

Zavolejte nám na +420 736 466 821 

Napište nám na info@genixa.cz