Jak vám zkušenost ze zahraničí pomůže při hledání práce

Jak vám zkušenost ze zahraničí pomůže při hledání práce
Mnoho z nás vyrazilo během života na delší pobyt do zahraničí, ať už to bylo na letní brigádu, za studiem nebo pro zlepšení jazykové úrovně. Taková zkušenost je mnohdy více cenná, než vysokoškolské tituly! Víte ale, jak se získanými zkušenostmi z ciziny naložit a jak vám po návratu domů mohou pomoci při hledání práce? 
 
Co vám zahraniční zkušenost přináší
Mezinárodní studijní a pracovní zkušenost zvyšuje možnost otevření nových a zajímavých pracovních příležitostí, ke kterým byste se možná ani nikdy nedostali. Práce v cizí zemi vypadá velmi působivě ve vašem životopisu a pomůže vám vyniknout na trhu práce.
 
Nabyté sebevědomí
V zahraničí jste byli postaveni před nové situace, které jste dříve nezažili a pravděpodobně jste lépe poznali sami sebe a co všechno dokážete. Každá zvládnutá překážka nás posune dále. Skoro každý, kdo strávil delší čas za hranicemi, se díky tomu vrátí sebevědomější. 

Co o vás zahraniční zkušenosti řeknou personalistovi?
Při zkoumání vašeho kandidátského profilu personalisté uvidí, že zvládnete pracovat v neznámém prostředí a fungovat i mimo vaši komfortní zónu. Zahraniční zkušenost jim také napoví, že se dobře domluvíte v cizím jazyce, jste flexibilní, umíte se sami o sebe postarat, prosadit se a dosahovat dobrých studijních nebo pracovních výsledků. Když pracujete nebo studujete v zahraničí, setkáte se s lidmi z úplně jiných kultur. To vám bude přínosem ve vaší kariéře, protože budete mít větší znalosti o jiných zemích a nebude vám vadit pracovat v mezinárodním prostředí. Mimo to získáte kontakty, které vám během kariéry můžou přijít vhod.

TIP! Přečtěte si, jak vytvořit opravdu poutavý
 strukturovaný životopis.

Zajímalo by vás, jak hodnotí i ostatní svůj pobyt za hranicemi a jaký přínos jim to do života dalo? Podle průzkumu IES Abroad se většina dotázaných shodla na těchto 4 bodech:

Akademický přínos – 80 % lidí se zkušeností se studiem v zahraničí získává větší motivaci a zájem o studium. Způsob výuky za našimi hranicemi je zkrátka rozdílný. A liší se právě tím, že profesoři dokáží své studenty motivovat k větší aktivitě a nadšení do studia.
Kulturní přínos – 98 % lidí lépe chápe a reflektuje své kulturní hodnoty a možné předsudky. Studium v zahraničí vás naučí větší toleranci a porozumění.
Kariérní přínos – 76 % lidí získalo schopnosti, které ovlivnily jejich další kariérní vývoj.
Osobní přínos – více než 90 % lidí uvádí zvýšenou osobní zralost, sebevědomí a dlouhodobý dopad na svůj pohled na svět.

Všeobecně se tedy potvrzuje, že zkušenost ze studia v zahraničí je skutečně výhodou. Nebojte se všech vašich nabytých zkušeností využít a dostatečně je zdůraznit i na vašem CV nebo při pohovoru.

TIP! Přečtěte si náš návod, jak uspět při pohovoru v angličtině.

Máte dotaz?

Zavolejte nám na +420 736 466 821 

Napište nám na info@genixa.cz